LAMAN WEB RASMI
SMK BANDAR SUNGAI PETANI

Nobody Fails !!

ISTIMEWANYA PENGETUA

                 Puan Naterah Binti Jusoh dilahirkan pada 07/07/1958 di Bohor Cemumar, Perlis dan kini menetap di Taman Mutiara, Sg. Petani , Kedah. Beliau telah dikurniakan 4 cahaya mata yang terdiri daripada 2 lelaki dan 2 perempuan. 

                 Sebagai seorang pengetua yang giat dan aktif dalam kerjaya beliau memang tidak pernah kenal erti putus asa. Ketegasan beliau dalam mentadbir sekolah memang tidak dapat dinafikan lagi. Beliau memulakan tugas dalam pendidikan pada 01/01/1985. Seterusnya beliau dinaikkan pangkat dari DG 41 ke DG48 pada 10/06/2005 dan DG 52 pada 05/10/2009 dan seterusnya DG 54. Beliau juga dianugerahkan Pengetua Cemerlang pada tahun 2014.

                Beliau juga begitu cenderung dalam bidang kesenian dan juga mempunyai potensi jika bidang seni menjadi kerjaya beliau apabila bersara kelak.Kesungguhan beliau  untuk mendidik anak bangsa supaya berjaya dunia dan akhirat jelas terlihat apabila beliau tidak pernah jemu atau mengeluh dengan berbagai halangan yang dihadapi ketika menjalankan tugas.Beliau juga banyak menghasilkan buku-buku serta modul-modul Ilmiah berteraskan Agama  berpandukan Alquran dan Hadis sebagai bahan rujukan.
             
              Kecemerlangan beliau dalam mendidik anak bangsa patut dicontohi dan diambil iktibar oleh guru-guru atau para pendidik.

'Berteduh gembala di pohon ceri,
Akibat panas sang matahari,
Mana mungkin dapat di cari,
Pengetua cemerlang lagi bestari. 
            

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.